fredag 18 juni 2010

Läshörna

Det är fredag kväll och just nu funderar jag på ett litet utrymme i kontorslokalen som är tänkt som en läshörna. Jag har hittat en hel del sköna möbler som skulle kunna funka. Först ut är en grymt snygg fåtölj från MATERIA. Den heter Bone och utstrålar en återhållsam elegans i sitt formspråk, med ett generöst och omslutande sittskal helklätt i tyg eller läder. Jag tänker mig en klädd insida i svart tyg och ett skal/utsida i vit laminat.



I en läshörna bör det ju finnas en hylla för böcker och tidningar. En stege är en snygg inredningsdetalj samtidigt som det fungerar som förvaring. Förutsatt att man lägger tidningar och böcker i snygga, städade högar ;-) Stegen Libri kommer från Swedese och monteras mot vägg. Finns i svart och vit.
Vid fåtöljen ska det givetvis finnas en läslampa. Och varför inte en AJ? Arne Jacobsen skapade AJ-serien till Radisson SAS Royal Hotel i Köpenhamn som både är ett av världens första designhotell och ett av Arne Jacobsens mest välkända arkitektur- och inredningsprojekt.

Inga kommentarer: