söndag 1 november 2009

Kök

För några dagar sedan var familjen Herneheim och hälsade på. Förutom att käka middag och stämma av vad som hänt under det senaste året (skandal ju!!) så ville de kolla in vårt kök. De funderar på att sätta in ett likadant i sitt hus. Och det tycker vi absolut de ska göra :)

Under sommaren 2007 började vi den totala marknadsundersökningen och fastnade för det vita högblanka köket "MANO" från kvik. Utan handtag för den stilrena känslan. För ganska precis två år sedan levererades ett gäng platta paket och det var bara att börja skruva. Men innan dess hade vi (läs Henke...) hunnit byta innertak och riva väggar in på bara isoleringen samt göra öppningen in mot vardagsrummet bredare. Allt förutom klinkergolvet revs ut. Shit, vilken röra det var. Men det är värt allt slit.

En vinkyl stod överst på Henkes köksönskelista och ett runt fönster på min. Ska vi offra en hel sektion med lådor - för en vinkyl - i ett ganska trångt kök, tänkte jag. Men vinkylen är bådas favorit nu. I synnerhet på somrarna när det vankas grillmiddag med kompisar och ölen ska kylas. Nu är det ingen öl, cider eller vinflaska som stjäl plats i det stora kylskåpet... En annan bra grej med vårt mano-kök är att det är högre än andra kök. Mycket bra för två långskånkar som vi. Dessutom är spishällen extra bred. Kastrullerna behöver inte trängas med varandra. Och sist men inte minst, maten blir oändligt mycket godare i ett vitt högblankt ;-)
Före

Före
Stök i vårt kök

Under processens gång

Tadaa!
Överskåp i vitt och frostat


Extra bred häll från Siemens
Blekturkost kakel från Höganäs, 30x70 cm
Vitvaror i rostfritt från Elektrolux

Barstolar från IKEA
Bar med vinkyl
Sideboard IKEA
Fondvägg i blekturkost/silver från Kaaza
Två höga fönster = mycket ljusinsläpp

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker verkligen om ert kök! Vi har alltid så trevligt där när vi ses:) Och jag älskar de två höga fönstren. Kram Lenis

Marie sa...

Köket och vi längtar efter er!! När ses vi igen? Kommer ni upp till jul? Hoppashoppashoppashoppashoppas....
Kram Marie

Kakan sa...

Gud vilken skillnad!! Så himla snyggt. Precis i min smak;-)

Gillar att ni bytte ut fönstren också. Det gjorde jättemycket.

Kram Kakan

Marie sa...

Hej Kakan, ja visst blev det lite skillnad :) vi är jättenöjda och fönstren blev lite pricken över i.

Vi har ju lite samma smak du å jag!! ;-) Ska bli spännande att se er förvandling med nya kaklet!!
Kram Marie