onsdag 23 december 2009

Uppefixarkväll

Pepparkakshuset är klart, skinkan griljerad, Lillasyster är julbadad, granen är klädd, Storebrors finskjorta struken och sista paketet är inslaget... Var en sväng till snälla kompisarna/ grannarna med julpaket och fick med oss rykande, färska lussebullar till glöggmyset. Nu kan vi sätta oss i soffan och säga välkommen Julafton (och födelsedag. För om ett par timmar är det dags att bli ett år äldre. Tänk att jag blir 24 år... :)


Granen står så grön och grann...



Det sinar fort på stegen. Vart tog december vägen? När jag var liten kändes julmånaden som femtio år. Minst. Nu är det endast ett paket kvar att öppna. La Grand Finale! Paketstegen fick blandade reaktioner. En del paket uppskattades alldeles otroligt mycket (läs lego) medan andra inte alls var lika populära (läs strumpor). Till en början. För efter att tittat lite närmare på motivet (Star Wars) hördes en nöjd kille säga: Mamma, jag älskar strumporna...


I paket nr 22 fanns årets julgranskulor. Det har blivit tradition att barnen får en julgranskula varje jul. Om tio år kommer det alltså att hänga både det ena och andra i granen. Utan någon som helst tanke eller röd tråd. Inte likt mig. Men så får det bli.


Årets pepparkakshus är en historia för sig. Klart blev det i alla fall till slut. Efter att vi kallat in experthjälp :) I år kör vi smarties istället för non stop på taket. Finare färger helt enkelt.


Snön på taket är cocos.


God Jul till er alla!!

6 kommentarer:

Angelica sa...

ÄNTLIGEN är det JULAFTON!!
God Jul Familjen!!!
JätteGRATTIS Marie på din födelsedag!!! Underbart att fylla 24 =).....
Vilket vackert hus Ni gjort, vi skulle också göra ett men tiden tog slut, få bli nästa år...
Kram Angelica

Anonym sa...

God Jul Majsan och grattis på 24-års dagen = ) Vad fint du har ordnat med allt...Kramar lill-boman

Anonym sa...

God Jul Majsan och grattis på 24-års dagen = ) Vad fint du har ordnat med allt...Kramar lill-boman

Marie sa...

Heeej Angelica! God Jul på er med!! Ja, vart tar tiden vägen, vi hann inte med att göra julkort i år... Hoppas ni har det jättebra allihop ;-)
Kram Marie

Hej på dig Lill-Boman! Jättekul att du tittat in och skrivit! :) Hoppas du har en jättebra och mysig jul, även utan storasyster som rymt norrut! När ska vi fira nyår ihop igen då?
Kram påre! /Majsan hihi :)

Anonym sa...

God fortsättning fam Larsson/Strid o ett jättegrattis i efterskott Mari!!! Kram från Linda, Tobbe o Filippa

Marie sa...

God fortsättning till er med! Hoppas ni har haft en mysig Julafton! Tack för grattis-hälsningen :)
Kram MHPM