tisdag 1 september 2009

Äppelpaj

Första september och höstmånaden är här. Men sommaren vägrar ge upp. Shorts, sandaler och solbrillor på väg till dagis. En kopp kaffe i solgasset. Underbart. Idag passade vi på att plocka äpplen hos mormor & morfar och senare på kvällen bjöd vi trädägarna
på smarrig äppelpaj.

Här kommer ett kanonrecept på paj á la min kompis Karima:
Pajdeg
175 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Knåda degen ordentligt och pressa ut i en pajform.
Nagga lite med gaffel. Behöver inte förgräddas.

Fyllning
Frukt eller bär

Topping
100 gr smör
1 dl havregryn
1 dl socker
lite mjöl

Knåda ihop och smula sedan toppingen över bären/frukten.
Grädda pajen i mitten av ugnen 20-25 min i 225 grader.
Servera med grädde, glass eller vaniljvisp.

1 kommentar:

Kakan sa...

Å vad smarrigt, det där måste testas:-)

Kram & trevlig helg!